Kupiłem dla mojego brata nowy, reklamowany w cenie 19.999 USD, model 2025 RMAX2 XTR (w tym Oregon Corporate charge) za 20.087 USD OTD w zeszły weekend w Sublimity Powersports. Sprzedawca powiedział mi, że YXZ1000 już nie ma i że cokolwiek Yamaha zbuduje jako zamiennik, będzie to jakiś rodzaj automatu, czy to pasowy, czy prawdziwy automat, nie wiedział. Powiedział, że obecny YXZ jest zbyt specyficzny dla rynku, który nie chce zmieniać biegów (nawet za pomocą łopatek). Od kiedy Massive kupił swój, pożądam 6-biegowego YXZ... zastanawiam się, czy powinienem kupić jeden z ostatnich YXZ XTR, zanim znikną. Kocham napęd bezpośredni!
Jakieś przemyślenia Massive na temat tego, co może nadejść od Yamahy dla modeli Pure Sport... obiecuję, że nikomu nie powiem! 😉
Gdybym wiedział, mógłbym ci powiedzieć, ale szczerze mówiąc, nie wiem. Myślę, że 6-biegowa skrzynia biegów byłaby ogromną stratą czasu, tylko po to, by utrzymać YXZ przez kolejne 2 lata. Mam nadzieję zobaczyć ją w nowej platformie sportowej Yamahy. Obwiniam społeczność YXZ za upadek YXZ. Obwiniam tych cichych, którzy ją kochają, i obwiniam fanatyków $50K Sport SxS, którzy nie doceniają tego, czym jest YXZ.
Niedokładne/fałszywe komentarze ze społeczności Yamaha, takie jak:
"Powiedział, że obecny YXZ jest zbyt specyficzny dla rynku, który nie chce zmieniać biegów (nawet za pomocą łopatek)." lub,
"Yamaha w ogóle nie potrafi pełzać"
Również pomogły zabić YXZ. Nie musisz w ogóle zmieniać biegów, ma W PEŁNI AUTOMATYCZNY tryb zmiany biegów, którego faktycznie używam przez 90% czasu. Nie było miejsca, do którego mój YXZ nie mógłby dotrzeć, a mój RMAX4 mógłby. TAK, RMAX jest lepszym crawlerem, ale YXZ jest TERAZ bardzo zdolny do pełzania.
Mogę ci powiedzieć jedno: jeśli Yamaha zrezygnuje z sekwencyjnej skrzyni biegów, zatrzymam mojego YXZ, jeśli nowy model sportowy, jeśli dojdzie do skutku, nie będzie go miał.
Mystic Gulch rentals w Deadwood sprzedaje swoje 24 jednostki YXZ za 10.000 USD. Tak, mają wysoki przebieg, ale gdyby mój 401K był jeszcze o rok bliżej tej gospodarki MAGA, kupiłbym jeden jako dedykowany amatorski samochód wyścigowy.